top of page

A legfontosabb a baba biztonsága


Sokan szokták kérdezni tőlünk, hogy melyik a legjobb időpont egy újszülött fotózásra. A legtöbb újszülött fotós a világon azt tartja, hogy az 5. és a 15.nap közti időszak a legmegfelelőbb, mert ilyenkor a pici még nagyon mélyen alszik és a csontjai is még elég rugalmasak ahhoz, hogy az újszülött pózok közben ne okozzon nekik semmilyen kényelmetlenséget. Mivel a babák nem kontrollálják az esetleges mozgásukat, nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindig legyen fotózás közben egy extra személy, aki arra ügyel, hogy a csöppség ne guruljon el, ne forduljon le, ne essen ki egy tárolóból, illetve fontos a gerinc védelmében, hogy a fej is mindig meg legyen támasztva elkerülve bárminemű sérülést.

A póz egy extra ujj segítségével van 100% biztonságosra alakítva. Kitámasztjuk a baba fejét, így a kész képen tökéletesnek fog látszani a baba póza. Később az utómunkák során a ujjat pedig nagyon egyszerűen el tudjuk tűntetni. Kitámasztás nélkül is lehet ebben a pózban fotózni, de olyankor més szögből fotózunk, hogy szépen látni a baba arcát.

És itt látható is kész kép. A baba feje egyenesen áll, a póz nagyon szépen be van állítva. És a "segítő ujj" Photoshopban el is lett tűntetve. A fotózás közben a baba illetve a feje biztonságban volt, a sérülés esélytelen volt.

Ezen felül számos olyan biztonsági óvintézkedést is használunk ami tovább segít minket abban, hogy a csecsemő a legbiztosabb helyen legyen fotózás közben. Ilyenek például:

  • Soha nem hagyjuk a babát felügyelet nélkül

  • Nem erőltetünk olyan pózt a picire, amiben nem érezné kényelmesen magát

  • A baba feje és nyaka mindig ki van támasztva

  • Ha fentről fotózunk, akkor mindig használjuk a fényképezőgép pántját

  • A baba felett nem állunk rá semmire, ami balesetveszélyes lehet

  • A baba közelében nem tartunk semmi olyan dolgot, ami ráeshet

  • Nem használunk üveg vagy törékeny kelléket

Számunkra mindig a baba biztonsága a legfontosabb. Fontosabb mint egy jó kép elkészítése. Reméljük ezzel is egy picit segítettünk, hogy biztonságban érezd a gyermekedet a kezeink között.


38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page