top of page

Miért alvó babákról készülnek az újszülött fotók?

Frissítve: 2022. nov. 16.

"Készülhet néhány fénykép úgy is hogy a pici ébren van?", "Miért kell aludnia?" Ezek olyan kérdések, amelyeket a szülők fel szoktak tenni nekem egy újszülött fotózás során. Nagyon fontos okai vannak annak, miért jó ha alszanak a babák a fotókon.
Miért kell a babának aludnia az újszülött fotózás alatt?

1. A biztonság mindenek előtt


Ha csak egy választ adhatnék, ez lenne az. A biztonság az első számú ok, amiért azt szeretnénk, hogy egy újszülött aludjon.


Az újszülöttek sokkal kevésbé tudják tudatosan kontrollálni a végtagjaikat, és hajlamosak rugdosni vagy csapkodni, amikor ébren vannak (ilyenkor általában úgy néznek ki mint egy mini karmester). Ha egy babát a hason pózoltatunk, és esetleg felébred, először felemeli a fejét (amitől elgurulhat), és kinyújtja a lábát.Ha a kicsi fotózás során nem akar elaludni, be-wrappolom (pihepuha textilekbe csomagolom), hogy kevésbé tudjon mozogni és a meleg miatt gyorsabban elaludjon. Ez lehetővé teszi a baba számára, hogy ellazítsa a végtagjait, és nagyszerű lehetőség néhány cuki (akár nyitott szemű) kép elkészítésére. Ha nyugtalan a modell, addig nem kezdem pózoltatni őket, amíg meg nem nyugszanak vagy el nem alszanak.


2. Az újszülöttek napközben általában alszanak

A szülők már jól tudják, hogy az újszülöttek átlagosan napi 16-20 órát alszanak. A baba hangulatát is figyelembe kell venni, mivel minden baba más. Egyes csöppségek csillogó szemmel nézelődnék ha ébren vannak, de vannak olyanok is akik csak akkor nyugszanak meg, ha kézben tartják őket vagy cicin vannak. Újszülött-fotósként folyamatosan figyelem a baba állapotát, hangulatát és aszerint kezdem csak a különböző pózokat hogy a pici ezt megengedi-e nekünk.


Ahogy telnek a hetek, és a kicsi nő és változik, ébrenléti ideje növekszik, és egyre kevesebbet fog aludni nappal. Mivel az újszülött fotózás első 1-2 hétben történik, bízhatunk abban, hogy baba a fotózás nagy részét végig fogja aludni.3. Változatos pózok

Sokkal többféle pózt tudunk beállítani, amikor a baba mélyen alszik. Mint említettem, a hason fekvő pózok biztonsági okokból éber újszülöttnél szóba sem jöhetnek.


Ha a kicsi ébren van, általában egy teljesen becsomagolt pózt csinálok, hogy segítsek neki megnyugodni és ellazítani a végtagjait. Valószínűleg szülőként már te is észrevetted, hogy babád nem csak nyújtózkodni szeret, hanem ébren meg is ragad dolgokat. Akár a saját arcukat is piszkálhatják, ami karmolást okozhat a pici körmeivel.


Ha a Te babád az a típus, aki ébren is nyugodtan fekszik, akkor másfajta pózt vagy másfajta becsomagolást is alkalmazhatunk (háton fekve ruhában vagy takaróban).


Mi van, ha a babám nem alszik a fotózás alatt?


Fog. A fotózások 95%-ában a csecsemő végül kényelmesen elhelyezkedik és álomba merül. Néha egy órát vagy többet is eltarthat, de szinte mindig megadják magukat. Ezért is tartanak az újszülött fotózások 2-4 órát, így elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a baba elérje a biztonságos pózoláshoz szükséges mély alvást.
Tapasztalataim szerint az egyetlen kivétel az lehet ha a pici gázokkal küzd. Közel 10 évnyi tapasztalatom során csak néhány baba volt, akiknek vissza kellett jönniük egy új fotózásra. Minden alkalommal a gázok okozta hasfájás miatt történt. Amikor visszajöttek, szépen aludtak és könnyen tudtuk őket pózoltatni.


Készíthetünk azért ébren fényképeket, ha szeretném?


Az őszinte válasz? Talán.


Minden újszülött egyedi kis ember, és ők határozzák meg igazából, hogy milyen képek fognak születni. Ha a baba felébred a fotózás alatt, igyekszem megörökíteni azokat a gyönyörű ragyogó szemeket. De ne feledd, hogy nem minden újszülött boldog, amikor ébren van (főleg, ha többször ébresztik fel őket) Más babák pedig olyan mélyen alszanak az egész fotózás alatt, hogy egyszerűen nem lehet felébreszteni őket.De ha lehetőség adódik, minden bizonnyal megpróbálom elkészíteni neked nyitott szemű képeket!


Ha Ti is babát vártok, nagyon örülnék, ha gyönyörű képeket / emlékeket készíthenék Nektek erről a fontos időszakról. A legtöbb anyuka a második vagy a harmadik trimeszter elején foglalja le az újszülött fotózást, hogy garantáltan legyen szabad időpont, amikor a pici megérkezik.

További információért nézd meg újszülött fotós csomagjainkat.


Alig várom, hogy lássam, mit alkotunk együtt!

45 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page