top of page

Milyen ruhát válasszunk fotózáshoz? Stílus tanácsadó az egész család részére

MIT VEGYEK FEL?

A leggyakoribb kérdés, amit az ügyfeleinktől kapunk, hogy milyen ruhába jöjjenek családi fotózásra. Amilyen ruhát veszel fel, az fogja a képek tónusát meghatározni, szóval az öltözék kiválasztása ijesztő feladat lehet, de ne legyen az! Amíg minden egyes fotózás más és más, van néhány kipróbált és bevált tippünk, amit szeretnénk megosztani veletek!


01 Érezd magad jól a ruhában

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el, hogy az öltözéked a saját stílusodat tükrözi vissza. Szóval érezd magad jól és vegyél fel olyan ruhát amiben igazán magabiztosnak és boldognak érzed magad. Ha jól érzed magad, jól is fogsz kinézni! Válassz olyat, ami szabadságot ad a mozgásban és nem igényel sok igazgatást a fotózás alatt.


02 Vedd figyelembe az otthonod dekorációit, színeit

Amikor színpalettát választasz a fotózáshoz, kalkuláld bele az otthonod falainak, dekorációinak a színeit is. Érdemes színben összeillőeket választani, hogy utána a falra kitett képek tónusai ne nagyon üssenek el az otthon hangulatától.


03 Vedd figyelembe a fotózás helyszínét is

Mindig gondolj arra is, hogy mi lesz a fotózás helyszíne. Gondolom nem szeretnél elütni a környezetedtől. Ha natúr, nyugodt hangulatú képekre vágysz, akkor öltözz úgy hogy stílusban beleilljen a helyszín hangulatába. Például: ha a családi fotózás vízparton történik, akkor ahhoz nagyon jól megy a könnyű nyári ruha, mezítlábas viselettel.SZÍNEK, MINTÁK, RÉTEGEK


01 Először válassz színeket

Azt javaslom, hogy legelőször válassz 2-3 alapszínt és ezek árnyalataival menj tovább úgy, hogy minden passzoljon egymáshoz, de nem egyformák. Nem kell minden egyes családtagnak ugyanazt a színt viselnie, de fontos, hogy a színek jól mutassanak együtt. Nem várható el, hogy mindenki ugyanúgy nézzen ki.


Erről most eszembe jut elrettentő példának a Nanny McPhee című klasszikus film, amiben a gyerekeket az esküvőre ugyanolyan színű ruhákba akarták öltöztetni nemtől és kortól függetlenül:


Ez elég borzasztó :)


Nyugodtan használj egy semleges színt egy hangsúlyosabb színnel együtt. A semleges színek lágy és elegáns stílusúak és a képeknek egy időtlen érzést fog adni.02 Kezd el egy személlyel

Azt tanácsolom kezdjétek először az anyuka öltözékét kiválasztani. Ez majd úgyis meghatározza a többiekét. Amikor a ruhát kiválasztod próbálj valamilyen textúrát belecsempészni: egy tüll szoknya, egy csipke ruha, egy szőrös mellény, egy farmer dzseki vagy egy sál nagyon jó hatást ad az összhangnak.
03 Válaszd a klasszikust a trendi helyett

Ha lehet inkább keress natúr, pasztell színű ruhát a divatos színek helyett. Válassz valami klasszikust, ami bármikor kiállja az idők próbáját. Szerintem 10-20 év múlva, ha ránézel ezekre a képekre, nem szeretnéd megkérdőjelezni a saját ízlésedet, amikor egy ma trendi színt használva, akkor már nagyon divatjamúltnak tűnne az öltözéked.

Érdemes kerülni a nagy logókat, figurákat a ruhákon, amik elronthatják a képek összhangját.


04 Rétegek, minták és textúrák

Rétegek alkalmazása a legjobb módja annak, hogy változatossá tegyük ruházatunkat, vagy kis színt adjunk hozzá. Végy egy kardigánt, vagy kabátkát a ruha fölé, vagy egy sálat, esetleg dobj fel egy övet!

A fiúknak jöhet egy zakó, sapka.. Ne ijedj meg a mintáktól sem, mértékkel jól működhetnek! Mintákkal a ruházatod kevésbé lesz unalmas, egy kicsit izgalmasabbá tehetjük vele! Ha mintás mellett döntesz, akkor kicsi, egyszerű mintákat keress, lágy és természetes színekben! A harsány, nagy méretűeket inkább kerüld! Ahogy korábban említettem, kérlek, semmi esetre se válassz karakter mintás, nagy feliratos pólókat!

Különböző anyagtextúrák is csodásak lehetnek! Gondolj a csipkére, szalagokra, horgolt, hímzett darabokra.. végtelen a lehetőségek száma!


05 Kiegészítők

Kiegészítőkkel nagyon fel lehet dobni a külső megjelenésünket, személyiséget kölcsönöz és érdekessé teszi a fotót. Használj kiegészítőt, de vedd egyszerűre! Kalapok, sálak, amelyek könnyen variálhatók életet öntenek a képekbe. Egy kis friss virág a hajba neked és kislányodnak, romantikát, lágyságot kölcsönöz.


Íme néhány további javaslat:

 • mellény kisfiúknak

 • hajpántok

 • nadrágtartók fiúknak

 • térdzokni lányoknak

 • nyaklánc, karkötő anyukáknak

 • virágkoszorúk
“ A nagyszerű stílus titka abban rejlik,

hogy jól érzed magad a ruhádban.”

Ines de la FressangeA lényeg a részletekben rejlik


BESZÉLJÜNK A LÁBBELIKRŐL

A cipők fontos részei ruhatárunknak, az egész megjelenésünket egységessé teszi. Olyan színeket és stílust válasszunk, amely összhangban van a megjelenésünkkel. Kerüljük a flip-flopokat, sportcipőket vagy az elhasznált cipőket.


FRIZURA ÉS SMINK

Jó képek profi smink és haj elkészítése nélkül is megvannak, de mi lehet jobb lehetőség magunk kényeztetésére, mint egy fotózás? Minél elégedettebbnek érzed magad a külsődet illetően, annál lazábban tudsz részt venni ezen az eseményen.


SZÁMÍTANAK AZ APRÓ RÉSZLETEK IS!

Ellenőrizd a körmeidet, ha készül rólad portréfotó, hiszen látszódhat egy letört köröm is. Ha szandált viselsz, legyen szépen manikűrözött a lábad is.


LAZÍTS ÉS ÉREZD JÓL MAGAD

Élvezd a készülődést! Nézelődj a Pinteresten vagy fotós oldalakon, ha kedvet tartja! Ha pedig összeállt a ruhatár, lazíts! Csak “dőlj hátra” és élvezd a fotózást! Vegyél egy mély levegőt és a többit bízd rám!
TIPPEK A GYEREKEK ÖLTÖZETÉHEZ


ELÉGEDETT GYEREK = JÓL SIKERÜLT FOTÓK


Először is győződj meg róla, hogy szereti amit ráadsz és hogy a ruhák tökéletesen passzolnak rá! A gyermek is kényelmesen kell érezze magát a választott ruhákban, különösen a cipőket illetően.

Ha valamit nem szeret és nem akarnak felvenni, ne erőltesd rá. Ha élvezi a fotózást, csodás képeket alkothatunk!


ÖSSZHANGBAN, DE NEM EGYFORMÁBAN


Ha több gyermeked van, ne érezd úgy, hogy egyformába kell őket öltöztetni. A ruhadarabok kombinálása vizuálisan érdekessé teszi a képeket!

Viszont a rikító színű, nagymintás, feliratos ruhák továbbra is kerülendők!

Mutatok néhány összeállítást, ami jól mutat a képeken:


Semleges színekből

Föld színek és klasszikus kombók

Erősebb tónusok


És a végére néhány ötlet:

 • Öltözz úgy, hogy a legjobbnak érezd magad

 • Nézd meg az otthonod színeit

 • Válassz klasszikus színeket

 • A kiegészítők fontosak, de ne feledd, hogy a kevesebb néha több

 • Ha mintát is választasz, legyen az minimális

 • Logós, feliratos pólót soha ne vegyél fel fotózásra!

 • A cipők mindig legyenek kényelmesek, főként a gyereknél

 • Mielőtt elindulsz a fotózásra, győződj meg róla, hogy a gyerek jól érzi magát a ráadott ruhában

 • Kérj tőlünk tanácsot, ha még mindig nem tudod mit vegyél fel


Remélem hasznosnak találtad ezt a kis tájékoztatót.

Ha bármilyen kérdés felmerül még bennetek, keressetek nyugodtan az elérhetőségeink egyikén.
267 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page