top of page

Mérföldkövek, amiket profi fotóssal érdemes megörökíttetni

öbb mint 1200 ismerősöm van a Facebook-on. Szóval mondhatjuk, hogy az állandóan változó Facebook algoritmus mellett is elég sok embernek látom a hírfolyamát.


Látok telefonnal, jobb esetben egy digitális fényképezőgéppel készült képeket családokról, gyermekekről. Sokan megosztják az örömeiket és a családi állapotukban lévő fontos változásokat.

De mégis mennyivel jobb, amikor azokat a pillanatokat, amikre sok év múlva is örömmel emlékszünk majd vissza egy minőségi, jól megkomponált, jól bevilágított fotóval tesszük ezt.


Sokan tudják rólunk, hogy több mint 5 évig fotóztunk Angliában, mielőtt visszatértünk Szegedre. Sokáig azt tapasztaltam, hogy Magyarországon az életünk legfontosabb mérföldköveit csak nagyon kevesen örökíttették meg profi fotóssal. Szerencsére a helyzet azért sokat változott az elmúlt években. Egyre több családban érett meg az igény, hogy tapasztalt fényképészt fogadjanak.


Megosztanám Veletek, hogy szerintem melyek azok a mérföldkövek, amiről mindenképpen érdemes jó minőségű képeket készíttetni.



Fontos mérföldkövek:


- Egy pár életében az első pont, amikor fotósra van szükség, az esküvő, amikor 2 emberből család válik. Van aki nagy lakodalmat tart, de van aki csak szolid, néhány fős esküvőt egy szűk családi ebéddel. Alapvetően nem vagyunk nagy esküvői fotósok, de természetesen ha felkérnek minket nagyon szívesen elvállaljuk ezt is. Fontos, ilyenkor minél korábban lefoglalni a fotóst, hisz ez a nap nem olyan, hogy éppen ma nem ér rá a fotós, akkor toljuk néhány nappal a fotózást.

Esküvői fotózáshoz érdemes már úgy felvenni a fotóssal a kapcsolatot, hogy a pár tudja, hogy mekkora rendezvényt, mennyi ideig szeretne megörökíttetni.


Esküvői fotózás

 

- Ha már megvolt az esküvő, minden jól alakul és igazolást nyer, hogy a család gyarapodni fog, a következő olyan alkalom, amit érdemes, sőt ajánlott emlékeket gyártatni az a kismama fotózás. Erre az alkalomra a legjobb időszak a 25-36. hét, pocakmérettől függően.


Kismama fotózás
Kismama fotózás
 

- Nem szeretnék senkit lebeszélni a kórházban készült képekről, mert annak is megvan a varázsa, de sok ügyfelünk is azon a véleményen volt, hogy inkább eljön hozzánk újszülött fotózásra, ahol stúdió körülmények között, rengeteg kellékkel, családi fotókkal együtt egy kész csomagot kapnak.

Egyébként akik az első babájukat várják el sem hiszik, hogy mennyire gyorsan változik, fejlődik, nő egy pici baba. Emiatt is fontos tudni, hogy az újszülött képek elkészítésére a legjobb időpont a születés utáni 5-15.nap.


Újszülött fotózás
Újszülött fotózás
 

- Telnek-múlnak a hetek, örülünk minden egyes új dolognak, amit a babánk mutat nekünk. Mígnem egyszer csak azt vesszük észre, hogy a néhány hónapos babóca egyedül, magabiztosan tud ülni.

Ez az időpont minden apróságnál máskor jön el, de nagy általánosságban mondhatjuk, hogy a 6-9.hónap amikor ez megtörténik. Ekkor jön el az ideje a szitter fotózásnak.


Azok az ügyfeleink, akik a kismama és az újszülött fotózást is velünk készíttetik el (ezüst illetve arany csomagok esetén), a szitter fotózást ajándékba kapják (egy bronz csomag formájában).


szitter fotózás
Szitter fotózás
 

- Túl vagyunk a 6-9. hónapon, közeledik az első születésnap. Ez már tényleg egy olyan fontos momentum, amit mindenképp érdemes profi fotóssal megörökíttetni.

Magyarországon még csak nem régen jött divatba a Cake smash fotózás, amikor is az ünnepelt egy igazi tortát maszatolhat szét. Angliában nagyon sok 1 évest fotóztunk, de szerencsére már itthon is egyre többen kérik ezt a lehetőséget.

Igazi szülinapi dekoráció, akár egyedi designnal is kérhető. Tapasztalataink alapján, ha a pici nem azt hallja otthon, hogy nem szabad játszani az étellel, akkor nagyon jó hangulatú fotózás szokott lenni és tényleg életre szóló emlékek születhetnek.


Cake smash fotózás

 

Fotósként azt gondolom, hogy a fenti fotózások, azok, amiket egy gyermek illetve egy család életében mindenképpen érdemes fotókba önteni.


Persze ezenkívül vannak egyén olyan események, amikor szintén érdemes felkeresni egy tapasztalt, türelmes fényképészt.

Néhány éve még úgy gondoltam, hogy a fotóshoz járás kultúrája nagyjából 20 évvel van lemaradva az Egyesül Államokhoz vagy Angliához képest, de szerencsére úgy látom, hogy ez a szakadék egyre kisebb.

Egyre többen keresnek meg minket is különböző fotózásokkal kapcsolatba. Természetesen évek óta a legnépszerűbb a karácsonyi fotózás, amit már október közepén elszoktunk kezdeni, hogy mindenkinek tudjunk időpontot biztosítani.



Illetve szeretettel várunk továbbra is mindenkit szezonális fotózásainkra: Valentin-nap, Húsvét, vagy akár Back 2 School, illetve évente 1-2 alkalommal szoktunk tartani szabadtéri mini fotós napokat is.



Ha ezeken felül bármi egyéb ötleted, kívánságod van keress minket bátran elérhetőségeink egyikén, kövess minket Facebook-on.






99 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page