top of page

Miért válasszunk profi fotóst újszülött fotózáshoz?

Frissítve: 2020. jún. 27.

Sok szülőben felmerül az igény, hogy a család legkisebb érkező tagját megörökítse minél több képen. Természetesen ezek a képek is nagyon cukik, jól mutatnak a Facebook-on, Instagram-mon, sőt akár gyorsan át is küldhetjük a nagyszülőknek Viber-en vagy Messenger-en. Elő a mobilt vagy az otthoni fényképezőgépet és úgy ahogy a pici alszik, szopizik vagy éppen üvölt, néhány másodperc és már kész is a kép, lehet megosztani. Fél óra elteltével ez a kép már csak egy lesz a sok száz vagy akár sok ezer kép között, amit a legnagyobb valószínűséggel soha többet nem nézünk meg, nem csinálunk belőle nyomatot, vászonképet, vagy akár fotóblokkot. És hogy miért? Ezek a képek aranyosak, de nem különlegesek. Az újszülött gyermek tökéletes, hiszen a miénk, a mi vérünk, de a póz, a kellékek, a babaruhák pontosan azok, amit a mindennapokban ráadunk, úgy ahogy épp van a gyermek. Vagy épp csak egy pelus, meg egy cumi van a babán, ami tényleg édes, de 1 hét múlva már nem is fogunk emlékezni rá.


Újszülött fotózás
Illusztráció Forrás: origo.hu

Ezzel szemben, ha úgy döntünk, hogy profi fényképészt választunk, aki elkészíti számunkra azokat a képeket, amiket az otthoni technikával, kellékekkel nem fogunk tudni megvalósítani megkaphatjuk álmaink fotóit. Sok szülő, főleg akik az első babájukat tartják a kezükben félelemmel nyúl az újszülötthöz, hisz olyan pici és törékenynek tűnik. Egy újszülött fotós, akinek a kezei között több száz néhány napos csecsemő megfordult már, tudja, hogyan kell megfogni, pózoltatni azt a babát, aki a kamerája elé kerül. Egy igazán jó babafotós számára a csöppség biztonsága a legfontosabb, tudja mik azok a kellékek, amiket használva 100%-ig biztos lehet a szülő, hogy a gyermekének nem lesz baja.

Újszülött fotózás
Illusztráció: Fotós által és otthon készített kép

A biztonság mellett a másik fontos dolog a fényképezőgép ismerete: ismeri a fókuszt, tudja, melyik gomb mit jelent a gépen, vagyis tudatosan kattintgat ahhoz, hogy kiemelje a szép és fontos dolgokat.

Egy fényképész rendelkezik a szükséges fényforrással, ismeri a természetes fény használatát, ami szintén elkerülhetetlen a jó kép elkészítéséhez.

A következő dolog pedig az újszülött kellékek. Általában egy újszülött fotós egy fél szobányi kelléket gyűjt össze, aminek a nagy része mind egyedi, különleges, kimondottan bababarát anyagból, fotós kellék gyártók által készített ruhácskák, alátétek, takarók...Továbbá, ha összehasonlítunk egy otthoni vagy haver által készített képet, rögtön szembetűnhet a baba bőre. A fotós úgy adja ki a kész képet a kezéből, hogy a bőrhibák, egyéb színes foltok már mind ki vannak javítva. A baba bőre kap egy lágy tónust amitől az egész olyan lesz, mintha egy katalógusban érkező képet néznénk. Ha szükséges megvágja a képet, illetve tisztában van a magával a fotózás szabályaival.


Összefoglalva miért válassz profi fotóst:

  • Biztonság

  • Képzéttség és tapasztalat

  • Képszerkesztők ismerete

  • Professzionális felszerelés és kellékek

Ezektől függetlenül nem szeretnék senkit rábeszélni a profi fotósra, mert természetesen nem 2000 Ft egy újszülött fotózás. De az biztos, hogy ha olyan képeket szeretnétek, amit aztán évekig keretben vagy a falon mutogatnátok, akkor érdemes a munkát egy tapasztalt fényképészre bízni. 


A következő bejegyzésben írok majd néhány gondolatot arról, hogy miért kerül ennyibe egy profi fotós. Szép napot Mindenkinek, vigyázzatok magatokra.


Laci
Baba fotózás
81 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page