top of page

Mikorra kell az újszülött fotózást tervezni?

Ha Ti is babát vártok, vagy a napokban született a kicsi, akkor nagy eséllyel már felmerült bennetek a kérdés, hogy mikor érdemes újszülött fotókat készíteni.


Lehet, hogy már végeztetek némi kutatást és azt olvastátok, hogy a legjobb újszülött fotók a baba első két hetében készülnek el. Bár általában a fotósok ezt tartják az ideális időszaknak, azért előfordulhatnak kivétlek.Először is nézzük meg, miért szeretik a két hetesnél fiatalabbakat a fotósok:

  • A babák a nap nagy részében mélyen alszanak. Az alvó csecsemőket könnyebben lehet pózoltatni, nem mocorognak, nem húzzak el a kezüket a beállított helyzetből, nem kapálóznak.

  • A csontjaik még elég rugalmasak, ami ismét sok pózt megkönnyít. Ráadásul beleférnek a kifejezetten erre a célra készült újszülött kellékekbe. Nem csak a kisruhákra gondolok, hanem akár egy vödörbe, ládába vagy kosárba is cukin belepózoltathatjuk őket.

  • A 3 hetes kor körül a hormonok gyakran okozzák a baba bőrének változását. Ez befolyásolhatja a képeket és jelentősen növelheti a retusálási időt.

  • A babák nagyon gyorsan változnak. 2 hetesen még kényelmesen elférnek a karjaidban és a kezeidben, de 2 hónapos korban már nem biztos. Változnak a tulajdonságaik, és ducibbak lesznek. Ami persze a maga módján imádnivaló és ezt nagyszerűen lehet dokumentálni egy 3-6 hónapos korban készült fotósorozatban.Ha lemaradsz a 2 hetes időszakról, néhány fotós azt fogja javasolni, hogy várjatok 3 hónapig (amíg a baba már kényelmesen megtartja a fejét akár hosszabb ideig) vagy egyesek akár 6 hónapot is javasolhatnak. Lehet, hogy korábban mi is ezt mondtuk volna, de aztán rájöttünk valamire…


Megértem, hogy a lehető leghamarabb szeretnél profi képeket a babádról. És ha ez 2 hetesen, 6 hetesen vagy 2,5 hónaposan történik, akkor mi ezt is meg tudjuk valósítani Nektek!


Számos dolog akadályozhatja meg, hogy előre tervezzetek egy újszülött fotózást, lehet egy hosszabb kórházi tartózkodás vagy egy globális világjárvány vagy csak később jöttök rá, hogy mennyire szeretnétek profi képeket.


Hogyan fényképezünk "idősebb" újszülötteket?


Személyes újszülött fotózási stílusunk úgy fejlődött, hogy az évek során kevesebb pózolt képet készíttettük. Inkább szeretjük a természetesebb fotókat a babáról, vagy csak azt örökítjük meg, amit természetesen csinálnak. Ide tartozik az ásítás, a kis karjuk és lábuk kinyújtása, vagy csak a körülnézés. Ezek szinte minden babánál jól működnek. Illetve itt jobban rákocentrálunk azokra a képekre, ahol a szülőkkel való interakció történik, több családi kép készül.Tehát mikor érdemes újszülött fotókat készíteni? Az első két héten belül, ha több képet szeretnél a babáról különböző kellékekben, különböző pózokban. Vagy amint készen állsz, ha inkább a családi képeket preferálod. Bármikor jobb, mintha egyáltalán nem lennének profi képeitek erről az időszakról. Amint elkészülnek a babád első fotói, tudom, hogy kincsként fogod tartani őket, ahogy a legtöbb szülő is teszi.


Ha eldöntöttétek, hogy Ti is szeretnétek újszülött képeket, keressetek minket bizalommal elérhetőségeink egyikén, hogy megválaszoljuk a kérdéseiteket vagy keressünk egy megfelelő időpontot számotokra.


A témával kapcsolatban készítettem egy videót is a YouTube-ra a leggyakrabban felmerülő kérdésekről újszülött fotózással kapcsolatban. Amit ITT értek el.


33 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page