top of page

Mit kell tudni a cake smash fotózásról?

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent maga a "cake smash": ez egy angol kifejezés, ami nagyjából annyit tesz, hogy torta zúzás vagy torta összetörés, de mi egy kicsit szebben torta maszatolásnak hívjuk.

Az esetek nagy többségében a gyermekek első szülinapi fotózásán szoktunk vagyis a ünnepelt szokott cake smash-elni :)


Amikor a szülőnek megtetszik ez az opció és eldönti, hogy a hamarosan 1 éves gyermekével szeretne egy ilyen mókán részt venni és felveszi velünk a kapcsolatot Facebook-on, emailben vagy akár a weboldalunkon keresztül, akkor kérünk egy telefonszámot, mert szóban gyorsabban és egyszerűbben tudjuk egyeztetni a részleteket:

  • a fotózás időpontját

  • a gyermek nemét

  • a család hozza-e a tortát, vagy intézzük inkább mi?

  • van-e elképzelés a dekorációról vagy legalább a színekről?

  • kértek-e valami extra dekorelemet (héliumos lufit, lufigarlandot,vagy bármi egyedi elképzelést is igyekszünk megvalósítani)A fenti pontok egyeztetése után, már csak várjuk a megbeszélt időpontban a családokat az ünnepelttel.


És hogy hogy is zajlik egy ilyen fotózás?

Érkezés után lehetőség van nálunk is a felkészülésre és az átöltözésre, a gyermeknek és a szülőknek is. Mert hogy a szülők is rajta lesznek néhány képen, ehhez pedig fontos, hogy színben és stílusban az összes családtag öltözzön össze.

A fotózás elején készül néhány kép az ünnepeltről, ülve. állva, O-N-E betűkkel, lufival, stb.

Ezek után jönnek a családi képek. Egy kép anyával, egy kép apával, (esetleg tesóval ha ő is van) és végül az egész családról is készül fotó.
Ha ezek megvannak, akkor behozzuk a tortát és indulhat a maszatolás. Ha a kicsi otthon sokat hallja, hogy ne játsszon az étellel, akkor kell egy kicsit noszogatni, esetleg valamelyik szülőnek besegíteni az első néhány falat megkóstoltatásával.

A tortázás után egy rövid takarítás következik, majd jöhet a fürdés, vagy ahogy hivatalosan nevezik a splash fotók. Ilyenkor egy kis kádba ültetjük a modellt, aki vidáman csapkodja a vizet, játszik a gumikacsákkal...
Ha minden jól megy, a pici nem lesz lámpalázas, akkor az egész fotózás nagyjából fél óra alatt le is zajlik, ezután lehet felöltözni, mi pedig közben elmondjuk a további lépéseket:


Hogyan kapjátok meg a képeket válogatáshoz? Az összes elkészült kép átküldésre kerül egy online galérián keresztül, onnan lehet válogatni.

Hogyan tudtok válogatni?

Az online galériából a kiválasztott képeken a szívecskére kell kattintani, olyan ez mint a Facebook-on like-olgatni. A kiválasztott képekről mi kapunk egy listát.


Mennyi idő alatt készülnek el a képek?

A kiválasztás után maximum 1-1,5 héten belül küldjük a képeket kis- és nagy felbontásban. A kisfelbontás közösségi médiában használható (ha feltüntetitek, hogy a képeket a @LaceE Photography készítette az külön megköszönjük)


Milyen nyomtatott wall art termékeket ajánlunk a cake smash fotózáshoz?

Kérhettek vászonfotót többféle méretben a kedvenc képekből. Keretezett nyomtatott képeket, akár A4-es méretig, vagy ha már keretezett fotóról beszélünk, akkor ajánljuk a 3 fotó egy keretben a O-N-E betűkből kirakva. Nagyon sok ügyfelünk szereti ezt.

És ha valami igazán különlegesre vágytok, vagy egyedi ajándékot adnátok a nagyszülőknek, akkor a legjobb választás a prémium fotókönyv.

Sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, ráadásul nem sokára 1 éves lesz a gyermeked? Akkor itt a lehetőség, hogy foglalj időpontot, hogy megörökíthessük a pici életének első komoly mérföldkövét.

45 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Kommentare


bottom of page