top of page

My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Újszülött fotózás: Peti

Újszülött fotózás: Peti

Sokszor, sok helyen írtam már, hogy imádom azt amit nap mint nap csinálunk: olyan emlékeket gyártunk az ügyfeleinknek, amikre évek múlva is mosolyogva fognak rápillantani. Nem győzünk elég hálásak lenni, hogy ott lehetünk az életük legfontosabb pillanataiban. Így történt ez most is, amikor Nagy Péter súlyemelő bajnokunk családjába megérkezett a legkisebb trónörökös, akiről mi készíthettük el az újszülött fotósorozatát. Általában sokat agyalunk és tervezünk egy ilyen fotózás előtt, hogy milyen képek készüljenek majd, milyen szineket, kellékeket használjunk. Fontos, hogy a szülőknek tetszen, a kéepek menjenek az otthonuk színeihez, illetve amikor tudjuk, hogy mivel foglalkoznak a szülők, akkor próbáljunk ehhez témában illő képet is készíteni. Szóval, miután egyeztettük Péterékkel a fotózás időpontját, az első gondolat az volt, hogy egy súlyemelő apukához, súlyemelős képnek muszáj, hogy készüljön. Legfontosabb kellék készítőnkkel, az Elf Dream Handmade -del egyeztetve a fotózás napjára el is készültek a kellékek a sportszeres képekhez :) És ha már erősítettünk, akkor jöhettek az ezzel kapcsoaltos, majd pedig a fiús szinekben tervezett képek. Szerintem a kék árnyalatai szuperül áltak Petinek :) Mutatom a kedvenceimet. A baba fotók után természetesen készültek csaláládi fotók is:
És mint minden fotózás végén itt is készült sziluettes kép a családról: Köszönjük Péteréknek, hogy eljöttek hozzánk a fotózásra.
A képek annyira népszerűek lettek, hogy még a Szeged 365 hírportál is külön cikkben írt róla. Mondjuk egy ilyen cuki babáról kell is hírt adni :) Sőt, amit nem is nagyon hirdettünk, mert egyelőre saját szórakoztatásunkra csináltuk, készítettünk egy TikTok fiókot is, ahova készült is egy rövid videó erről a fotózásról:

Ha szeretnétek további hasonló tartalmakat, akkor kövessetek be TikTok-on is :) Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról, akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén. Az újszülött fotózás részleteiről pedig ITT olvashattok :)

Kismama fotózás Mártélyon: Veronika és családja

Kismama fotózás Mártélyon: Veronika és családja

Veronikáék Németországból látogattak haza és kerestek fel minket, hogy a második gyermek érkezése előtti időszakot megörökítsük számukra. Szabadtéri kismama képeket szerettek volna és mivel az időjárás is fotózásra állt, nem is volt kétség, hogy az egyik kedvenc helyszínünkre menjünk: Mártélyra, a Tisza Holt-ágához. Itt aztán minden megtalálható, ami kell egy klassz sorozathoz: természet, víz, móló, csónakok, vadvirágok... Külön öröm számunkra, amikor a családtagok megfogadják, hogy milyen ruhában érkezzenek a fotózásra, ezzel még szebb összhangot adhatunk a képeknek. Ehhez egy képekkel tűzdelt tájékoztatót küldünk az ügyfeleknek, hogy segíthessünk nekik ebben is. Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról, akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén.

Kismama fotózás minimál stílusban: Adrienn

Kismama fotózás minimál stílusban: Adrienn

Imádunk enteriőr stúdióban kismamákat fotózni. A különböző dekorációk, a természetes fény, a stúdió színeihez stílusban illő kismama ruhák (amiket térítés nélkül használhatnak az ügyfeleink a fotózások alatt) adnak egy hangulatot a fotósorozatnak. Azt gondolom ezek sokáig még trendik lesznek. Sőt, évek mulva is amikor a családok visszanézik ezeket a képeket, nem fogják avíttasnak tartani. DE... mindig van egy de :) Sajnos Magyarországon évekkel le vagyunk maradva a fotózási stílusokban a nyugathoz, de legfőképpen Amerikához képest.
Szóval ott tartottunk, hogy DE :) De az elmúlt hónapokban egyre jobban gyűrűzik be kishazánkba a minimál stílus a kismama fotózásba . És, hogy ez miről is szól? Veszünk egy nagy fehér (vagy igény esetén más színű) hátteret... Felkapcsolunk 1-2-3 stúdióvakut és különböző szögekben, különböző fényformálókkal világítjuk meg a kismamát és a párját.

Eszméletlen jó képeket lehet ezekből kihozni. És ehhez a stílushoz szinte mindenféle kismama ruha jól áll (talán a nagyon habos-babos nem, de az annyira nem is a mi válagunk). Pont ezért örültünk nagyon, amikor Adrienn és párja azzal kerestek meg minket, hogy minimál stílusú kismama képeket szeretnének. Mutatom a kedvencünket a sorozatukból: Szerintünk ez egy nagyon látványos fotó és a kismamáink aki minimál stílusú fotókat szeretnének, elsőként kérik az ilyen képet.
De ami még a legjobb ebben a minimál stílusban, hogy a fényekkel játszva kiemelhető a pocak, vagy akár olyan effekteket érhetünk el, amit egy laikus el sem hinne. Nekünk ez a letisztultság egyből elnyerte a szívünket. És elhiszitek, hogy a fenti képek mindeggyike ugyanaz a hófehér háttér előtt készült? Pedig igaz... csak ügyesen "játszottunk" a fényekkel, fényformálókkal. Semmilyen utólagos manipuláció nincs a háttéren. Számunkra emiatt is különleges ez a világ... Bízunk benne, hogy egyre többen fogtok keresni minket, hogy ilyen babavárós sorozatot szeretnétek. Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról (legyen az minimál, hagyományos enteriőr stúdiós, vagy akár szabadtéri), akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén.

Kismama fotózás: Vanessza

Kismama fotózás: Vanessza

Hálásak vagyunk azért, mert azt csinálhatjuk amit igazán szeretünk, emberekkel foglalkozhatunk, emléket és örömet gyárthatunk nekik. És boldogok vagyunk, hisz a legszebb kismamák hozzánk jönnek kismama fotózásra . Így történt ez most is, amikor Vanessza megkeresett minket, hogy szeretné ha megörökítenénk neki a babavárás legszebb pillanatait és érzéseit.
A fotózás a Mon Art Stúdióban zajlott és ismét egy nagyon klassz sorozatot tudtunk készíteni. Lettek vagyány, romantikus, páros és egyedüli kismama képek is. Szerintünk sikerült olyan képeket lőni, amit sok év múlva is örömmel fognak nézegetni a szobájuk falán vagy az albumban. Vanesszának lehetősége volt többször is átöltözni, így a saját ruháiból és a mi gardróbunkból is választhatott öltözéket a fotózáshoz, de ami a lényeg, hogy minden jól állt neki. Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról, akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén.

Újszülött fotózás Szegeden: Bellaróza

Újszülött fotózás Szegeden: Bellaróza

Biztos nagyon sokan tudjátok rólunk, hogy az összes fotózás közül az újszülött fotózás az ami a kedvencünk, ez az ami miatt igazából elkezdtük a fotózást. Nem csak azért mert egy ilyen akalom még több odafigyelést, még több előkészületet és kelléket igényel, hanem, mert egy családban egy baba érkezése egy olyan változást, pozitív élményeket és érzéseket visz, amihez nincs fogható, mi pedig megörökíthetjük ennek az időszaknak az első és legfontosabb pillanatait. Így történt ez most is, amikor egy gyönyörű kislány, gyöngyörű névvel érkezett a stúdiónkba, hogy elkészülhessenek életének első professzionális fotói. Még a fotózás előtt egyeztettünk a szülőkkel, hogy milyen színvilágot képzeltek el: az elképzelés rózsaszín és fehér volt, de mivel tavasz van és mindenhol virágok nyílnak, ez a két szín mellé még becsempésztünk egy kis lilát is, hogy még csajosabbak legyenek a képek. Most is, mint minden esetben készültek a babáról és a családról is képek. Ez lett a kedvencünk... Rengeteg érzelem van benne. A Család (mert mostmár tényleg azok), időben jelentkeztek a fotózásra, megkapták tőlünk az instrukciókat, hogy mivel készüljenek a fotózásra és mivel be is tartották, így Bellaróza nagyon ügyesen tette a dolgát, nekünk pedig nem volt nehéz dolgunk. És amint láthatjátok kihasználtuk a tavaszt is a virágokkal :) És ahogy már írtuk, a babás képek mellett készültek családi képek is, ezekből is mutatunk párat:
És természtesen nem maradhatott el a sziluett kép sem, amit a legtöbb szülő Facebook profilképnek állít be, amint megkapják a sorozatot. Mi nagyon imádjuk ezeket a fotókat. Nektek hogy tetszenek? Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról, akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén.

Kismama fotózás: Olga, Gábor és Iván

Kismama fotózás: Olga, Gábor és Iván

Ivánt már fotóztuk tavaly nyáron, amikor 1 éves lett. De most hamarosan érkezik a kistesó, anyáék úgy gondolták, hogy ezt a fontos időszakot meg kell örökíteni. Így hát némi egyeztetés után Kismama fotózásra indultunk a Mon Art Stúdió-ba, ami szerintünk Szegegeden az egyik legjobb enteriőr stúdió sok-sok lehetőséggel. Olgáék 3 kismama ruhát választottak a gardróbunkból, amit díjmentesen biztosítunk minden várandós ügyfelünknek a kismama fotós csomagjához. Szerettek volna olyan képeket, amin csak Ő mint kismama, ketten a párjával illetve olyat is, amin az egész család rajta van. És ha már ott voltunk, akkor Ivánról is készült néhány szóló kép. Hát mi mindent beleadtunk, hogy olyan sorozatot készítsünk róluk, amire sok éven keresztül örömmel fognak rápillantani.

Ha tetszenek a képek és szeretnétek Ti is hasonló sorozatot magatokról, akkor keressetek bizalommal minket elérhetőségeink egyikén.

Mikorra kell az újszülött fotózást tervezni?

Mikorra kell az újszülött fotózást tervezni?

Ha Ti is babát vártok, vagy a napokban született a kicsi, akkor nagy eséllyel már felmerült bennetek a kérdés, hogy mikor érdemes újszülött fotókat készíteni . Lehet, hogy már végeztetek némi kutatást és azt olvastátok, hogy a legjobb újszülött fotók a baba első két hetében készülnek el. Bár általában a fotósok ezt tartják az ideális időszaknak, azért előfordulhatnak kivétlek. Először is nézzük meg, miért szeretik a két hetesnél fiatalabbakat a fotósok: A babák a nap nagy részében mélyen alszanak. Az alvó csecsemőket könnyebben lehet pózoltatni, nem mocorognak, nem húzzak el a kezüket a beállított helyzetből, nem kapálóznak. A csontjaik még elég rugalmasak, ami ismét sok pózt megkönnyít. Ráadásul beleférnek a kifejezetten erre a célra készült újszülött kellékekbe. Nem csak a kisruhákra gondolok, hanem akár egy vödörbe, ládába vagy kosárba is cukin belepózoltathatjuk őket. A 3 hetes kor körül a hormonok gyakran okozzák a baba bőrének változását. Ez befolyásolhatja a képeket és jelentősen növelheti a retusálási időt. A babák nagyon gyorsan változnak. 2 hetesen még kényelmesen elférnek a karjaidban és a kezeidben, de 2 hónapos korban már nem biztos. Változnak a tulajdonságaik, és ducibbak lesznek. Ami persze a maga módján imádnivaló és ezt nagyszerűen lehet dokumentálni egy 3-6 hónapos korban készült fotósorozatban. Ha lemaradsz a 2 hetes időszakról, néhány fotós azt fogja javasolni, hogy várjatok 3 hónapig (amíg a baba már kényelmesen megtartja a fejét akár hosszabb ideig) vagy egyesek akár 6 hónapot is javasolhatnak. Lehet, hogy korábban mi is ezt mondtuk volna, de aztán rájöttünk valamire… Megértem, hogy a lehető leghamarabb szeretnél profi képeket a babádról. És ha ez 2 hetesen, 6 hetesen vagy 2,5 hónaposan történik, akkor mi ezt is meg tudjuk valósítani Nektek! Számos dolog akadályozhatja meg, hogy előre tervezzetek egy újszülött fotózást, lehet egy hosszabb kórházi tartózkodás vagy egy globális világjárvány vagy csak később jöttök rá, hogy mennyire szeretnétek profi képeket. Hogyan fényképezünk "idősebb" újszülötteket? Személyes újszülött fotózási stílusunk úgy fejlődött, hogy az évek során kevesebb pózolt képet készíttettük. Inkább szeretjük a természetesebb fotókat a babáról, vagy csak azt örökítjük meg, amit természetesen csinálnak. Ide tartozik az ásítás, a kis karjuk és lábuk kinyújtása, vagy csak a körülnézés. Ezek szinte minden babánál jól működnek. Illetve itt jobban rákocentrálunk azokra a képekre, ahol a szülőkkel való interakció történik, több családi kép készül. Tehát mikor érdemes újszülött fotókat készíteni? Az első két héten belül, ha több képet szeretnél a babáról különböző kellékekben, különböző pózokban. Vagy amint készen állsz, ha inkább a családi képeket preferálod. Bármikor jobb, mintha egyáltalán nem lennének profi képeitek erről az időszakról. Amint elkészülnek a babád első fotói, tudom, hogy kincsként fogod tartani őket, ahogy a legtöbb szülő is teszi. Ha eldöntöttétek, hogy Ti is szeretnétek újszülött képeket, keressetek minket bizalommal elérhetőségeink egyikén , hogy megválaszoljuk a kérdéseiteket vagy keressünk egy megfelelő időpontot számotokra. A témával kapcsolatban készítettem egy videót is a YouTube-ra a leggyakrabban felmerülő kérdésekről újszülött fotózással kapcsolatban. Amit ITT értek el.

Mit kell tudni a cake smash fotózásról?

Mit kell tudni a cake smash fotózásról?

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent maga a "cake smash": ez egy angol kifejezés, ami nagyjából annyit tesz, hogy torta zúzás vagy torta összetörés, de mi egy kicsit szebben torta maszatolásnak hívjuk. Az esetek nagy többségében a gyermekek első szülinapi fotózásán szoktunk vagyis a ünnepelt szokott cake smash-elni :) Amikor a szülőnek megtetszik ez az opció és eldönti, hogy a hamarosan 1 éves gyermekével szeretne egy ilyen mókán részt venni és felveszi velünk a kapcsolatot Facebook -on, emailben vagy akár a weboldalunkon keresztül, akkor kérünk egy telefonszámot, mert szóban gyorsabban és egyszerűbben tudjuk egyeztetni a részleteket: a fotózás időpontját a gyermek nemét a család hozza-e a tortát, vagy intézzük inkább mi? van-e elképzelés a dekorációról vagy legalább a színekről? kértek-e valami extra dekorelemet (héliumos lufit, lufigarlandot,vagy bármi egyedi elképzelést is igyekszünk megvalósítani) A fenti pontok egyeztetése után, már csak várjuk a megbeszélt időpontban a családokat az ünnepelttel. És hogy hogy is zajlik egy ilyen fotózás? Érkezés után lehetőség van nálunk is a felkészülésre és az átöltözésre, a gyermeknek és a szülőknek is. Mert hogy a szülők is rajta lesznek néhány képen, ehhez pedig fontos, hogy színben és stílusban az összes családtag öltözzön össze. A fotózás elején készül néhány kép az ünnepeltről, ülve. állva, O-N-E betűkkel, lufival, stb. Ezek után jönnek a családi képek. Egy kép anyával, egy kép apával, (esetleg tesóval ha ő is van) és végül az egész családról is készül fotó. Ha ezek megvannak, akkor behozzuk a tortát és indulhat a maszatolás. Ha a kicsi otthon sokat hallja, hogy ne játsszon az étellel, akkor kell egy kicsit noszogatni, esetleg valamelyik szülőnek besegíteni az első néhány falat megkóstoltatásával. A tortázás után egy rövid takarítás következik, majd jöhet a fürdés, vagy ahogy hivatalosan nevezik a splash fotók. Ilyenkor egy kis kádba ültetjük a modellt, aki vidáman csapkodja a vizet, játszik a gumikacsákkal... Ha minden jól megy, a pici nem lesz lámpalázas, akkor az egész fotózás nagyjából fél óra alatt le is zajlik, ezután lehet felöltözni, mi pedig közben elmondjuk a további lépéseket: Hogyan kapjátok meg a képeket válogatáshoz?
Az összes elkészült kép átküldésre kerül egy online galérián keresztül, onnan lehet válogatni.
Hogyan tudtok válogatni? Az online galériából a kiválasztott képeken a szívecskére kell kattintani, olyan ez mint a Facebook-on like-olgatni. A kiválasztott képekről mi kapunk egy listát. Mennyi idő alatt készülnek el a képek? A kiválasztás után maximum 1-1,5 héten belül küldjük a képeket kis- és nagy felbontásban. A kisfelbontás közösségi médiában használható (ha feltüntetitek, hogy a képeket a @LaceE Photography készítette az külön megköszönjük) Milyen nyomtatott wall art termékeket ajánlunk a cake smash fotózáshoz? Kérhettek vászonfotót többféle méretben a kedvenc képekből. Keretezett nyomtatott képeket, akár A4-es méretig, vagy ha már keretezett fotóról beszélünk, akkor ajánljuk a 3 fotó egy keretben a O-N-E betűkből kirakva. Nagyon sok ügyfelünk szereti ezt. És ha valami igazán különlegesre vágytok, vagy egyedi ajándékot adnátok a nagyszülőknek, akkor a legjobb választás a prémium fotókönyv. Sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, ráadásul nem sokára 1 éves lesz a gyermeked? Akkor itt a lehetőség, hogy foglalj időpontot , hogy megörökíthessük a pici életének első komoly mérföldkövét.

5 dolog, amit tudnod kell az újszülött fotózásról

5 dolog, amit tudnod kell az újszülött fotózásról

Készen állsz az időpontod lefoglalására az újszülött fotózásra? Ha ez az első babád, valószínűleg sok kérdésed van. Közel egy évtizede foglalkozunk újszülött fotózással, jelenleg Szegeden,(előtte 6 évig Londonban dolgoztunk) és a legtöbb kérdést már feltették nekünk, ezért összeállítottam egy listát a legfontosabbakról. Íme öt dolog, amit tudni kell az újszülött fotózásról. Mi a legjobb időpont az újszülött fotózás lefoglalására? Szeretnéd tudni, mikor érdemes lefoglalni az időpontot újszülött fotózásra? A legjobb időszak a második trimeszterben van. Ez biztosítja, hogy legyen hely a kiválasztott fotós időbeosztásában, ezzel segíthetsz elkerülni az utolsó pillanatban felmerülő stresszt a fotózással kapcsolatban. Mi a legjobb kor az újszülött fotózáshoz? A legjobb időpont az újszülött fényképezésére korábban lehet, mint gondolnád! Ha alvós, pózolós újszülött portrékat szeretnél a babádról, akkor az első két és fél hét a legalkalmasabb erre. Az újszülött fotózásokat általában a baba születése utáni 5 és 15. napra időzítem. Mennyi ideig tart egy újszülött fotózás? Kíváncsi vagy, hogy mennyi ideig tart az újszülött fotózás? Általában 2-3 órát vesz igénybe egy ilyen "szertartás". Fontos tudni, hogy nem fogjuk végig fényképezni a babát. Lesz néhány szünet a baba etetésére, átöltöztetésére vagy nyugtatására a fotózás során. Szeretjük lazán venni a dolgokat, így senki sem érzi magát siettetve vagy stresszesnek. Ha ikreket fotózunk, vagy a babának vannak testvérei, akkor biztosan át fogjuk lépni még a 3 órát is. Hogyan készülj fel az újszülött foglalkozásra Az újszülött fotózásra való felkészülés nagyon egyszerű. Van néhány apró dolog, ami nagyban befolyásolhatja a végső képeket. Az alap dolgokat hosszú lenne egy bekezdésbe leírni, ezért tekintsd meg ezt a blogbejegyzést , amely részletezi, hogyan készülj fel az újszülött fotózásra. Mit vegyek fel az újszülött fotózásra? A leggyakoribb kérdés, amit hallok: „mit vegyek fel újszülött fotózására?” Ha saját ruhatáradból választanál valamit vagy vennél valami újdonságot a fotózásra, azt javaslom, hogy viselj valami kényelmeset, például ruhát vagy csillogó felsőt, ragaszkodj a világosabb színekhez, és kerüld a mintákat, logókat. Fontos, hogy a szülők mindenképpen színben és stílusban öltözzenek össze. Csökkentsd minimálisra a díszítéseket, mert a picit magadhoz fogod ölelni Ha további kérdésed lenne, keress minket bizalommal. Ha szeretnél információkat a csomagjainkról, akkor arról itt olvashatsz. Ha meg már nincs kérdésed, hanem rögtön foglalnál, akkor azt pedig ITT teheted meg.

Miért alvó babákról készülnek az újszülött fotók?

Miért alvó babákról készülnek az újszülött fotók?

"Készülhet néhány fénykép úgy is hogy a pici ébren van?", "Miért kell aludnia?" Ezek olyan kérdések, amelyeket a szülők fel szoktak tenni nekem egy újszülött fotózás során. Nagyon fontos okai vannak annak, miért jó ha alszanak a babák a fotókon. Miért kell a babának aludnia az újszülött fotózás alatt? 1. A biztonság mindenek előtt Ha csak egy választ adhatnék, ez lenne az. A biztonság az első számú ok, amiért azt szeretnénk, hogy egy újszülött aludjon. Az újszülöttek sokkal kevésbé tudják tudatosan kontrollálni a végtagjaikat, és hajlamosak rugdosni vagy csapkodni, amikor ébren vannak (ilyenkor általában úgy néznek ki mint egy mini karmester). Ha egy babát a hason pózoltatunk, és esetleg felébred, először felemeli a fejét (amitől elgurulhat), és kinyújtja a lábát. Ha a kicsi fotózás során nem akar elaludni, be-wrappolom (pihepuha textilekbe csomagolom), hogy kevésbé tudjon mozogni és a meleg miatt gyorsabban elaludjon. Ez lehetővé teszi a baba számára, hogy ellazítsa a végtagjait, és nagyszerű lehetőség néhány cuki (akár nyitott szemű) kép elkészítésére. Ha nyugtalan a modell, addig nem kezdem pózoltatni őket, amíg meg nem nyugszanak vagy el nem alszanak. 2. Az újszülöttek napközben általában alszanak A szülők már jól tudják, hogy az újszülöttek átlagosan napi 16-20 órát alszanak. A baba hangulatát is figyelembe kell venni, mivel minden baba más. Egyes csöppségek csillogó szemmel nézelődnék ha ébren vannak, de vannak olyanok is akik csak akkor nyugszanak meg, ha kézben tartják őket vagy cicin vannak. Újszülött-fotósként folyamatosan figyelem a baba állapotát, hangulatát és aszerint kezdem csak a különböző pózokat hogy a pici ezt megengedi-e nekünk. Ahogy telnek a hetek, és a kicsi nő és változik, ébrenléti ideje növekszik, és egyre kevesebbet fog aludni nappal. Mivel az újszülött fotózás első 1-2 hétben történik, bízhatunk abban, hogy baba a fotózás nagy részét végig fogja aludni. 3. Változatos pózok Sokkal többféle pózt tudunk beállítani, amikor a baba mélyen alszik. Mint említettem, a hason fekvő pózok biztonsági okokból éber újszülöttnél szóba sem jöhetnek. Ha a kicsi ébren van, általában egy teljesen becsomagolt pózt csinálok, hogy segítsek neki megnyugodni és ellazítani a végtagjait. Valószínűleg szülőként már te is észrevetted, hogy babád nem csak nyújtózkodni szeret, hanem ébren meg is ragad dolgokat. Akár a saját arcukat is piszkálhatják, ami karmolást okozhat a pici körmeivel. Ha a Te babád az a típus, aki ébren is nyugodtan fekszik, akkor másfajta pózt vagy másfajta becsomagolást is alkalmazhatunk (háton fekve ruhában vagy takaróban). Mi van, ha a babám nem alszik a fotózás alatt? Fog. A fotózások 95%-ában a csecsemő végül kényelmesen elhelyezkedik és álomba merül. Néha egy órát vagy többet is eltarthat, de szinte mindig megadják magukat. Ezért is tartanak az újszülött fotózások 2-4 órát, így elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a baba elérje a biztonságos pózoláshoz szükséges mély alvást. Tapasztalataim szerint az egyetlen kivétel az lehet ha a pici gázokkal küzd. Közel 10 évnyi tapasztalatom során csak néhány baba volt, akiknek vissza kellett jönniük egy új fotózásra. Minden alkalommal a gázok okozta hasfájás miatt történt. Amikor visszajöttek, szépen aludtak és könnyen tudtuk őket pózoltatni. Készíthetünk azért ébren fényképeket, ha szeretném? Az őszinte válasz? Talán. Minden újszülött egyedi kis ember, és ők határozzák meg igazából, hogy milyen képek fognak születni. Ha a baba felébred a fotózás alatt, igyekszem megörökíteni azokat a gyönyörű ragyogó szemeket. De ne feledd, hogy nem minden újszülött boldog, amikor ébren van (főleg, ha többször ébresztik fel őket) Más babák pedig olyan mélyen alszanak az egész fotózás alatt, hogy egyszerűen nem lehet felébreszteni őket. De ha lehetőség adódik, minden bizonnyal megpróbálom elkészíteni neked nyitott szemű képeket! Ha Ti is babát vártok, nagyon örülnék, ha gyönyörű képeket / emlékeket készíthenék Nektek erről a fontos időszakról.
A legtöbb anyuka a második vagy a harmadik trimeszter elején foglalja le az újszülött fotózást, hogy garantáltan legyen szabad időpont, amikor a pici megérkezik. További információért nézd meg újszülött fotós csomagjainkat . Alig várom, hogy lássam, mit alkotunk együtt!

Szabadtéri családi fotózás szülinappal: Kata, Laci és Dorci

Szabadtéri családi fotózás szülinappal: Kata, Laci és Dorci

Nemrégiben Kata keresett meg minket, hogy szeretne egy szabadtéri családi sorozatot magukról és ha már fotózunk, akkor hozzuk össze Dorci első születésnapjával. Helyszínül a Holt-Maros partját választották, aminek mi mindig külön örülünk, mert ez az egyik kedvenc fotós helyszínünk. Egy nagyon jó hangulatú családi fotózással indítottunk a folyóparton valamint a fahídon, amely a Holt-Maros két oldalát köti össze. Kata és Laci személyében egy nagyon szimpatikus párt ismertünk meg, Dorci pedig egy igazi kis tündér volt, Ők egy igazi harmonikus család, öröm volt a fotózás minden perce.

Mutatok néhány képet a családi fotózásból:
A fotózáshoz a csillagok nagyon együtt álltak nekünk: nagyszerű környezet csodálatos család ráadásul még az időjárás is tökéletes volt Ezekből a képekből bármelyik jól mutat majd a család falán akár keretben, akár vászonkép formájában. És mint már említettem Dorci néhány napon belül 1 éves lesz, amit nem csak megünnepelni kell, de meg is kell örökíteni, hogy majd évek múltán is egy mosollyal az arcon lehessen erre az időszakra visszaemlékezni. Nem tudunk betelni ezzel a csöppséggel. Van rá esély, hogy hamarosan modell lesz :) Nagyon szerette a kamera őt. És amikor mosolyog, az pedig egy csoda. Nagyon boldog születésnapot kívánunk, Dorci :) Ha Nektek is tetszenek az ilyen stílusú családi vagy szülinapi képek és Ti is szeretnétek ilyeneket, keressetek minket az elérhetőségeink egyikén.

Szabadtéri kismama fotózás: Judit, Zoli és Dia

Szabadtéri kismama fotózás: Judit, Zoli és Dia

Valószínűleg már többször mondtuk Nektek, hogy mennyire szeretjük a jó időt. Ennél jobban már csak jó időben, szabadtéren fotózni szeretünk. Az meg már csak a hab a tortán, ha egy ilyen csodás, vidám és szeretettel teli családot örökíthetünk meg. Juditék a második kisbabájukat várják és fontos volt számukra, hogy megörökítsék ezt a csodálatos időszakot. Mi pedig örömmel vállaltuk a kismama fotózásukat . A fotózást a naplemente előtti időszakra időzítettük, hisz ilyenkor a legszebbek a fények is. A kis Dia pedig mint büszke tesó alig várja, hogy vigyázzon a kistesóra. Mutatok is néhány képet a sorozatból:
Ha Ti is babát vártok és kedvet kaptatok a kismama fotózáshoz , hogy megörökítsük a babavárás legszebb pillanatait, akkor keressetek az elérhetőségeink egyikén.

bottom of page